• Ūkis: San Victor
  • Ūkininkas: Alejandro Molina Leanza
  • Šalis: Gvatemala
  • Derlius: 2020-2021 m.
  • Regionas: Fraijanes, Fraijanes
  • Aukštis: 1400 m virš jūros lygio.
  • Veislė: Borbon, Pache, Catuai
  • Derliaus nuėmimas: Lapkričio-balandžio mėn.
  • Perdirbimas: Plauta

APIE ŪKĮ

San Victor ūkis įsikūręs Fraijaneso plynaukštėje, tarp dviejų ugnikalnių – Cerro Redondo ir vis dar aktyvaus Pacaya. Šis regionas turi turtingą kavos istoriją, siekiančią apie 200 metų.

Vietos dirvožemis priskiriamas smėlingam priemoliui, kurį lemia šviežių pelenų iš ugnikalnio, dumblo ir molio. Be to, juose gausu kalio – svarbaus elemento, lemiančio puodelio kokybę.

Ūkis pasižymi labai unikaliu klimatu, nes vietovę supa trys skirtingi geografiniai taškai: Amatitlano ežeras, Kalderaso ežeras ir Los Pinoso lagūna su ypatinga konvergencija drėgmės ir temperatūros kontrastas. Be to, čia teka daug upių, kurios teikia gausiai aprūpina vandeniu.

PLAUTAS APDOROJIMAS

Tai vienas iš įprastų kavos procesų, tačiau griežtai laikantis higienos normų derliaus nuėmimo metu. Šviežiai nuskinta kava ruošiama nuo 14 iki 9 val. Plovimo procesas vyksta kitą rytą. Kava perkeliama į „šlapią malūną“, kur ji išvaloma nuo plūduriuojančių medžiagų. Minkštimas nuo pupelių atskiriama depulptoriumi.

Tada pupelės džiovinamos, kad būtų 12 % drėgnumo. Iš kiekvienos džiovintos kavos partijos imamas mėginys siunčiamas į kokybės kontrolės skyrių, kad būtų patikrintas kavos skonio profilis ir kokybė. Pupelės maišuose laikomos vieną arba du mėnesius. Prieš išsiunčiant eksportui, jos yra valomos lukštenimo mašina.

“San Victor” istorija prasideda 1989 m., kai tėvas dabartinio generalinio direktoriaus Alejandro Molina, daktaras Raúl ėmėsi ir pasinėrė į kavos pramonę ir surizikavo šiame ūkyje.

Išvykęs iš šalies būdamas 11 metų ir įgijęs išsilavinimą JAV. Alejandro Molina įgijo nemažai patirties kavos pramonėje: dirbo skrudintojo, importuotojo ir net nacionalinėje kavos asociacijoje. Galėdamas pamatyti, kas buvo JAV vartotojų rinkoje, jis perėjo į JAV savo ūkį į specializuotos kavos sritį; atskyręs savo veisles, gerindamas vyšnių kokybę ir gamindamas kokybės kontrolė tapo neatsiejama ūkio veiklos dalimi.

“San Victor” įmonėje veikia drėgnasis malūnas, kuris yra tarsi centras, skirtas keletui kooperatyvų, smulkiųjų ūkininkų ir Los Verdes Fraijanes bendruomenės. Šiuo metu drėgnojo malūno turi aplinkosaugos licenciją, leidžiančią tinkamai tvarkyti vandens išteklius ir šalutinius produktus.

Skanių kavos pupelių galite nusipirkti – Cofmos